| Pinzgaui „Kasnockn”    2-3 közepes adag sajtos nokedli hozzávalói: 250 g liszt, csipet só   2 tojás 3 ek olaj ca. 1/4 l víz-tej keverék   30 g vaj a serpenyőbe   200 g (vagy több) pinzgaui sajt v. "Bergkäse" 100 g hagyma, apró kockákra vágva 1/8 l húsleves snidling (metélőhagyma) a tálaláshoz      Elkészítés: Felverjük a tojásokat a tejjel, majd a liszttel és sóval közepes keménységű tésztát készítünk.A tésztát nagylyukú szitán (vagy fordítva tartott reszelőn!) át forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
 Rövid ideig (3 perc) főzzük, míg a nokedlik a víz felszínére nem jönnek. Ekkor szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
 Vas serpenyőben (vagy teflonban) megdinszteljük a vajban a hagymát, a nokedlit a serpenyőbe öntjük és hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot.
 
 Javaslat:
 Tálalás előtt szórjuk meg jó sok friss snidlinggel.
 Zöld saláta kínáljuk, de ízlik mellé egy jó pohár friss tej is.
   |