Pinzgaui „Kasnockn”
2-3 közepes adag sajtos nokedli hozzávalói:
250 g liszt, csipet só
2 tojás
3 ek olaj
ca. 1/4 l víz-tej keverék
30 g vaj a serpenyőbe
200 g (vagy több) pinzgaui sajt v. "Bergkäse"
100 g hagyma, apró kockákra vágva
1/8 l húsleves
snidling (metélőhagyma) a tálaláshoz
Elkészítés:
Felverjük a tojásokat a tejjel, majd a liszttel és sóval közepes keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagylyukú szitán (vagy fordítva tartott reszelőn!) át forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Rövid ideig (3 perc) főzzük, míg a nokedlik a víz felszínére nem jönnek. Ekkor szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük. Vas serpenyőben (vagy teflonban) megdinszteljük a vajban a hagymát, a nokedlit a serpenyőbe öntjük és hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot.
Javaslat: Tálalás előtt szórjuk meg jó sok friss snidlinggel. Zöld saláta kínáljuk, de ízlik mellé egy jó pohár friss tej is.
|