Ausztria - Hegyek, tavak, városok

Tavasz? Nyár? Ősz? Tél? Ausztria minden évszakban tartogat valami meglepetést!


                    

Ausztriáról
 
Tartományok
 
Turisztikai kártyák
 
Utak, parkok
 
Tél
 
Téli linkek
 
Advent Ausztriában
 
Melyik szurdok...
Ausztriában számtalan szebbnél szebb szurdok található.
Összehasonlítani talán nem is lehet. Mégis... neked melyik tetszett?

Bärenschützklamm
Dr. Vogelgesang Klamm
Johannesbachklamm
Lammerklamm (Lammeröfen)
Liechtensteinklamm
Raggaschlucht
Rappenlochschlucht
Seisenbergklamm
Sigmund Thun Klamm
Tscheppaschlucht
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Világörökség

Világörökség Ausztriában

Graz, óváros     Steiermark

Építészeti körséta egész kis területen

 Az, hogy a grazi óváros építészetileg páratlan egységet alkot csak azzal magyarázható, hogy a graziak nemcsak a XX. század óta törődnek az épületek állagával.

A Schlossberg (Várhegy) körül olyan városkép alakult ki, amely a középkortól kezdődően impozáns épületekben tükrözi a legfontosabb építészeti stílusokat a gótikától a reneszánszon, barokk historizmuson és szecesszión át egészen a kortárs építészetig. A középkori élettel kapcsolatban különös benyomást nyerhet a látogató a világhírű "Zeughaus"-ban (Fegyvertár). De maguk a grazi utcák és sikátorok is egy olyan város kultúrális jelentőségéről tanúskodnak, ahol a múltban és a jelenben egyaránt a művészet és a kultúra határozza meg a hétköznapokat. A Schlossbergről nyíló lenyűgöző kilátás a messzenyúló téglavörös háztetők alatt húzódó sikátorok alkotta labirintusra a lehető legszebb kép mielőtt elindulunk felfedezni a sok-sok kis mellékutcát, belső udvart, átjáróházat és eldugott helyet.

www.graztourismus.at

 

Hallstatt - Dachstein     Ober-österreich

Ellentétek hegy és tó között

 A Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut történelmi kultúrtérség Hallstatt, Gosau, Obertraun és Bad Goisern helységekkel képezi a belső Salzkammergut magvát. A barlangokkal és tavakkal teli lenyűgöző hegyvilág, a ritka fauna és flóra és a jelentős régészeti lelőhelyek mellett két és félezer éves kultúrális identitás is jellemzi ezt a tájat. A só Hallstatt fehér aranya: Bányászata a középső bronzkorszakba nyúlik vissza és a sónak köszönhetően a lakosság egykori gazdagsága is. Az egykori jólétnek köszönhetően - amelynek nyomait egyértelműen megtaláljuk a korabeli sírok leletei között - erről a térségről kapta egy egész korszak a nevét, a "Hallstattzeit". Az Őstörténeti múzeumban értékes tárgyak tekinthetők meg. A világ legrégibb "csővezetékét" egy túra keretében a sóvezeték mentén lehet nyomon követni.

www.hallstatt.at

 

Salzburg     Salzburger Land

Mozart városának történelmi központja mindenkit elvarázsol

 Varázslatos városépítészeti megjelenése, a várost körülvevő festői szépségű környék és azok a kulturális események, amelyek a zeneszerző emlékével kapcsolatban a Mozart-városban kialakultak, évről évre látogatók seregét vonzzák az egész világból. De nemcsak Salzburg világhírű kultúrális kínálata felejthetetlen. A belváros szűk és autóktól mentes kis utcái, a Getreidegassen található régi cégérek - itt áll egyébként Mozart szülőháza is - és az elmúlt korszakok számtalan emléke páratlan hangulatot kölcsönöz a városnak. Ez még távolabbról is, az óváros felett magasló Festung Hohensalzburgból körbetekintve is érzékelhető.

www.salzburginfo.at

 

Semmeringbahn    Nieder-österreich

A technológia és a természet harmonikus összekapcsolása

 Már 1841-ben megbízást adott az, akkori államminiszter Karl Friedrich Kübeck egy Triestbe vezető vasútvonal létrehozására. A Semmeringen akkoriban csak lovaskocsik közlekedtek. A Semmeringi Vasút tervezésével a Velencéből származó Carlo di Ghega építőmérnököt bízták meg. Az ő irányításával épült 1848 és 1854 között, mindössze 6 év alatt a vasút, amelynek nyomvonala egy 895 m tszf. magasságban fekvő hágón át vezet. Ez volt akkoriban a világ legmagasabb sínen elérhető pontja. Az útvonalról már akkor is azt tartották, hogy mentén a technológia és a természet harmonikus összhangot alkot és mind a mai napig rányomja bélyegét erre a páratlan szépségű tájegységre. Ennek köszönhető a Semmering turisztikai "felfedezése". Ma a Semmering - Rax - Schneeberg térség Európa klasszikus üdülési úti céljai közé tartozik. Hegyi vasutak, hegyi kunyhók és alpesi ajánlatok egészítik ki a minden kategóriát képviselő hagyományos szálláslehetőségek kínálatát.

www.semmering.com/weltkulturerbe

 

Wachau     Nieder-österreich

Természet és kultúra a Duna mentén

 A Dunának ezt a rövid szakaszát - mindössze 36 km a 2800 km-ből - a táj változatossága, a jelentős kultúrális emlékek és a kisvárosok együttese teszi különleges értékű történelmi kultúrtérséggé. A természetes táj - mint például a Duna kanyargó völgye, az ártéri erdők és a meredek sziklák jól kiegészítik egymást az emberi kéz által alakított elemekkel - mint például  a teraszos szőlőgazdálkodás, a tájegységre jellemző helységek és mezőkialakítás, apátságok, várak és romok. A környék jellegzetessége az emlékművek közti kilátás: a melki apátságtól a schönbüheli kastélyon, az aggsteini romokon, Dörnsteinen és Hinterhauson át egészen a távolban látható göttweigi apátságig egy sor épület látható fantasztikus panorámával. A tájat különös szépségében ismerhetjük meg egy Melkbõl Kremsbe vezető hajóúton.

www.wachau.com

www.wachau.at

 

Bécs, Schönbrunn kastélya és a kastélypark

Császári lakosztályok, barokk kertek és egy példás állatkert

 A schönbrunni császári kastély a hozzátartozó melléképületekkel és messzefutó kertekkel kultúrtörténeti és művészeti szempontból Európa legjelentősebb barokk létesítményei tartozik.

A kastély pompás császári lakosztályaiban a látogató betekintést nyerhet a barokk uralkodók életébe. A magasabban fekvő Gloriette kilátó teraszáról valóban császári panoráma nyílik Bécsre. Ne feledjük megemlíteni a történelmi, de legmodernebb szempontok alapján vezetett Schönbrunni Állatkertet sem, amely Európa egyik legrégibb és legpompásabb állatkertje és az építészeti szempontból értékes, egzotikus növényeknek otthont adó pálmaházat a kastély parkjában. A Habsburgok házi színpadának, a történelmi Schönbrunni Kastélyszínháznak az előadásai kellemes színházi és operaestekről gondoskodnak előkelő környezetben, a schönbrunni udvari pékség pedig a régi bécsi süteménykészítés hagyományát őrzi és valódi gasztronómiai élvezeteket kínál a világ minden tájáról érkező vendégeknek.

www.schoenbrunn.at

 
Hasznos infok
 
Linkek
 
Szállás
 
Szállások magyarul

Itt magyar nyelvű oldallal rendelkező szállásokat találsz. Sajnos azt nem tudom garantálni, hogy a tulajdonosok beszélnek is magyarul. Tovább.>>

 
Élménybeszámolók
 
Társalgó
 
Partnereink

 
Kapcsolat

Ha szeretnétek valamit az oldalra, vagy valami észrevételetek van, kérlek ide írjatok.

Ide várok élménybeszámolókat, ajánlatokat is.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2004-01-23
 
Tartalom

STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?